onze exclusieve wijnhuizen

finca torremilanos

 

In het hart van de Ribera del Duero, nabij de stad Aranda de Duero, staan de wijngaarden van Torremilanos, eigendom van Bodegas Peñalba López.

 

 Finca Torremilanos is een garantie van een wijnhuis met veel geschiedenis, opgericht in 1975, maar gebaseerd op een boerderij gewijd aan de wijnmakerij sinds 1903. In tegenstelling tot de traditional Castiliaanse gewoonte waar de wijnstokken op het platteland zijn en de productie in de stad ligt, Bodegas Peñalba López nestelt zich in de heuvel onder hun eigen wijnstokken.

Alles gebeurt op het landgoed, zelf de vaten zijn gemaakt door hun eigen vatenmaker van eiken die ligt in grote stapels en kruiden tot in de perfectie achter het wijngoed.

 

De veroudering en de kwaliteit van zijn wijnen zijn verzekerd door de specifieke omstandigheden van hun wijngaarden, ondergedompeld in schitterende omgeving. Torremilanos is een heuvel gevormd door sedimentie van de rivier Duero met daardoor verschillende samenstellingen zoals vuursteen en kwarts. De hoogte varieert van 800 meter op de laagste stuk tot 900 meter hoog. Het microklimaat is uniek en bevoorrecht voor de telt van wijnstokken.


familia monteabellón

 

In het hart van Ribera del Duero liggen de wortels van de familie Garcia, eigenaar van Bodegas Monteabellón. Dit inmiddels succesvolle jonge bodega verkoopt sinds 2001 zijn oogst niet meer aan bekende producenten, maar produceert onder eigen naam moderne, veel geprezen wijnen.

 

Monteabellón heeft een vliegende start gemaakt met een high-tech bodega waarin de recentste kennis op het gebied van vinificatie en botteling wordt toegepast. Het resultaat is een nieuwe ster in de Ribera del Duero.

Isaac Fernandez maakt knappe vorderingen met evenwichtige wijnen die goed (gekruid) fruit bieden; een ingetogen houtrijping zorgt verder voor een krachtige,

zwoele smaak. Eetwijnen  bij uitstek die eigenlijk nooit zullen vervelen!

 

Bodegas Monteabellón bezit maar liefst 70 ha wijngaard in diverse Spaanse DO's.

 

 


bodega san mamés

 

Het wijnhuis werd in 1964 opgericht, en was  toen een van de grootste in de Ribera del Duero met een capaciteit van 200.000 vaten en 3,2 miljoen liter wijn. De wijnmakerij is gelegen in de gemeente Fuentecén in het hart van de Ribera del Duero.

 

Sindsdien wordt het geërfd van ouders op kinderen. Op deze manier combineren ze de oude traditie met nieuwe technologisch ontwikkeling.

 

De wijngaard is 386 hectare, waarvan meer dan de helft van de wijnstoken ouder dan 50 jaar zijn. Het bijzondere van het land waar de wijngaard gelegen is maakt mogelijk dat de druiven op een evenwichtige manier rijpen en superior aroma´s ontwikkelen. Zo heeft de druif op deze hoogte (850 m boven de zeespiegel) een dunne  schil en frisse zuren, zelfs als ze heel rijp is. Dit wordt vervolgens weerspiegeld in de wijnen.

 

De overheersende druif ras is Tempranillo of Tinta del Pais dat vertegenwoordigt  90% van de wijngaard, de resterende 10% wordt verdeeld tussen Albillo en Garnacha. Deze rassen worden gebruikt voor roséwijnen.

Het werkt aan de verbetering van de faciliteiten en het onderzoek om de kwaliteit van onze wijnen te verbeteren stopt nooit, maar altijd met inachtneming van de traditie.