speciaal voor u!!!! de wijnen van

 

Internationaal staat Pago de los Capellanes bekend als één van de toonaangevende wijnhuizen in de Spaanse wijnstreek Ribera del Duero. De signatuur van dit huis staat voor hoge, krachtige, maar toch ook verfijnde en elegante wijnen. Zij zullen zich blijven beperken tot kleine volumes en zetten hun expertise uitsluitend in voor de ontwikkeling van exclusieve wijnen.

 

Pago de los Capellanes ligt bij het dorpje Pedrosa de Duero in het hart van Ribera del Duero, ten Noord-Oosten van Peñafiel en heeft ongeveer 100ha wijngaarden in bezit. Het grootste deel is tinto Fino (Tempranillo), aangevuld met wat Cabernet Sauvignon en Merlot. De eigenaar, Francisco Rodero, verkocht tot 1996 zijn druiven in bulk. Zijn beslissing om zelf wijn te gaan produceren heeft er toe geleid dat Pago de los Capellanes nu tot de top van de DO wordt gerekend.

 

De 100 hectare is verdeeld over 35 percelen, ieder perceel heeft een eigen aanpak. Rond de oogstperiode wordt er tweemaal daags een sample genomen van het fruit om de rijpheid en de evolutie vast te stellen. De dagtemperatuur van 25°C met de contrasterende 5°C in de nacht geeft de wijn rijpheid, meer kleur, zachte tannine en vooral een goede zuurstructuur.

 

de beste prijzen van nederland dankzij RECHTSTREEKS import

 

In de enorme ondergrondse kelder, die net zo imposant is aangelegd als een catacombe, rijpen de wijnen tot maximaal drie jaar. De indrukwekkende lange rijen van Franse houten vaten liggen tot op de millimeter nauwkeurig opgesteld. Hier wordt serieus gerijpt, daar bestaat geen twijfel over.

 

Zoals te verwachten staat kwaliteit hier voorop. Dat begint al in de wijngaarden waar men lage rendementen per hectare van oogst, zeker bij de cru wijngaarden. Daarnaast vindt er tijdens de oogst een strenge selectie plaats en wanneer de druiven eenmaal binnen de bodega zijn, nogmaals een selectie zodat alleen de allerbeste druiven in de wijn terecht komen.